ESEMÉNYEK

Közgyűlés, 2018

A Magyar Műanyagipari Szövetség Elnöksége tisztelettel meghívja Tagvállalatait évi rendes Közgyűlésünkre.

Időpont, helyszín:

2018. május 18. 10 óra
Expo Congress Hotel, Sky-terem / HUNGEXPO H-1101 Budapest, Expo tér 2.


Kapcsolatépítő rendezvénysorozat, PSA Gyártóüzem, Nagyszombat (Trnava, SK) (2018. április 18.)

A Magyar Műanyagipari Szövetség nagy sikerrel rendezte meg hagyományos kapcsolatépítő rendezvénysorozat következő állomását.
Konferencia a Magyar Tudományos Akadémián (2017. december 8.)

Hatodik alkalommal rendezi meg a Magyar Műanyagipari Szövetség „Az ember alkotta anyag – a XXI. század anyaga” című konferenciáját, melynek célja a polimerekkel kapcsolatos ismeretterjesztés a jövő műanyagipari szakemberei számára.

A konferencia központi témája ebben az évben Ipar 4.0: automatizálás es robotizáció. A hat évvel ezelőtt útjára indított rendezvénysorozatunk célja, hogy tájékoztassuk a szakág iránt érdeklődő, továbbtanulás előtt álló középiskolás diákokat a műanyagipar fejlődési irányairól, a társadalom szerepéről a fenntartható fejlődésben, s nem utolsó sorban ezen értékes anyag megbecsüléséről, amely az emberiség életminőségének javításában kulcsszerepet játszik.

Konferencia a Magyar Tudományos Akadémián (2016. december 9.)

Konferencia a Magyar Tudományos Akadémián (2016. december 9.) folytatása.
.„Az ember alkotta anyag – a XXI. század anyaga”. elnevezésű konferencia központi témája ebben az évben: Az intelligens műanyagok. 5 évvel ezelőtt indult útjára rendezvénysorozatunk, annak érdekében, hogy tájékoztassuk a hallgatóságot az iparág fejlődési irányairól, a társadalom szerepéről a fenntartható fejlődésben, s nem utolsó sorban ezen értékes anyag megbecsüléséről, amely az emberiség életminőségének javításában kulcsszerepet játszik.Konferencia a Magyar Tudományos Akadémián (2015. december 9.)

Az ember alkotta anyag - a XXI. század anyaga elnevezésű konferencia célja a polimerekkel kapcsolatos ismeretszerzés folytatása.
4 évvel ezelőtt indult útjára rendezvénysorozatunk, annak érdekében, hogy tájékoztassuk a hallgatóságot az iparág fejlődési irányairól, a társadalom szerepéről a fenntartható fejlődésben, s nem utolsó sorban ezen értékes anyag megbecsüléséről, amely az emberiség életminőségének javításában kulcsszerepet játszik.Kapcsolatépítő rendezvénysorozat negyedik állomása (2015. szeptember 23.)

A Magyar Műanyagipari Szövetség 2015. szeptember 23-án, a „A világot mozgató műanyagok " címmel sikeresen megtartotta negyedik kapcsolatépítő rendezvényét a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.-nél, Kecskeméten. Az látogatáson 48 fő vett részt, 25 szakcég ill. intézmény képviseletében. A Kecskeméti Főiskolán két előadást hallgattak meg a résztvevők, majd – már a gyártóhelyen - színes, ismertető-bemutató előadásokat követően érdekfeszítő gyárlátogatásra került sor.

POLIMEREK

A Magyar Műanyagipari Szövetség tisztelettel meghívja Önt és munkatársait a Szövetség szervezésében és kiadásában megjelenő, „POLIMEREK” című új műanyagipari folyóirat sajtónyilvános lapbemutatójára.

A bemutató és sajtótájékoztató helye:

BME Polimertechnika Laboratórium, Cím: 1111 Budapest, Bertalan L. u. , MT épület, Előadóterem
(térkép a mellékletben, rendezvény a bejáratnál, jobbra)

Időpont: 2015. július 15. 10 óra

Magyar Műanyagipari Szövetség - 2015. évi eseménynaptárKonferencia a Magyar Tudományos Akadémián (2014. december 12.)

Az ember alkotta anyag - a XXI. század anyaga elnevezésű konferencia célja a polimerekkel kapcsolatos ismeretszerzés folytatása.
3 évvel ezelőtt indult útjára rendezvénysorozatunk, annak érdekében, hogy tájékoztassuk a hallgatóságot az iparág fejlődési irányairól, a társadalom szerepéről a fejlődésben, s nem utolsó sorban ezen értékes anyag megbecsüléséről, amely az emberiség életminőségének javításában kulcsszerepet játszik.Kapcsolatépítő rendezvénysorozat harmadik állomása (2014. szeptember 24.)

A Magyar Műanyagipari Szövetség szeptember 24-én, a „A világot mozgató műanyagok " címmel sikeresen megtartotta harmadik kapcsolatépítő rendezvényét a LEGO Manufacturing Kft.-nél, Nyíregyházán. Az látogatáson 69 fő vett részt, 38 szakcég ill. intézmény képviseletében. A színes, ismertető-bemutató előadásokat követően érdekfeszítő gyárlátogatásra került sor. A rendezvény ízletes fogásokat kínáló állófogadással zárult.

MMSZ 2014. évi eseménynaptáraKapcsolatépítő rendezvénysorozat második állomása (2014. április 8.)

A Magyar Műanyagipari Szövetség április 8-án „A világot mozgató műanyagok " címmel sikeresen megtartotta második kapcsolatépítő rendezvényét Győrben, amelyet az AUDI győri gyárának megtekintése követett. Az AUDI által korlátozott létszám miatt csak 50 fő vehetett részt a rendezvényen. Ettől eltekintve teljesítette a roadshow eredeti célját a megmozdulás, miszerint a kapcsolatok továbbmélyítése és újabb ismeretek átadása valósult meg.

Konferencia a Magyar Tudományos Akadémián

2013. december 13-án ismét megrendezésre került Az ember alkotta anyag - a XXI. század anyaga elnevezésű konferencia a Magyar Műanyagipari Szövetség szervezésében a tudomány fellegvárában a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében.

Ígéretünkhöz híven folytattuk a társadalmi párbeszédet a mesterséges polimerekről, újból középiskolai diákokat és tanárokat hívtunk rendezvényünkre, azzal a céllal, hogy kiváló tudósok tolmácsolásában ismerjék meg a legújabb felhasználási lehetőségeket, kutatási eredményeket.

Egy kalandos utazásra invitáltuk vendégeinket az ember alkotta anyag csodálatos világának felfedezésére, a bölcsőtől a bölcsőig szemlélet megismerésére.

Konferenciánk az ember alkotta anyagról jövőre is visszavárja az érdeklődőket.

Ezúton is köszönjük rendezvényünk szponzorának, fennállásának 60. évfordulóját ünneplő TVK -nak (MOL csoport tagja) anyagi támogatását.

Kapcsolatépítő rendezvény a Magyar Suzuki Zrt.-nél

A Magyar Műanyagipari Szövetség(MMSZ) szervezésében nagy sikerrel került megrendezésre a Szövetség kapcsolatépítő rendezvény sorozatának első eseménye, a Magyar Suzuki Zrt. esztergomi telephelyén 2013. november 14-én. A roadshow elsődleges célja az MMSZ tevékenységének szélesebb körű megismertetése, valamint az MMSZ tagság előnyeinek népszerűsítése a műanyagiparban tevékenykedő vállalkozások számára, illetve egy fórum biztosítása széleskörű ismeretek szerzésére és kapcsolatok építésére. „A világot mozgató műanyagok” c. szakmai rendezvény kiemelkedően sok, több mint 60 vállalkozás képviselőit vonzotta a műanyagipar minden szegmenséből.


Konferencia a Magyar Tudományos Akadémián

2012. december 7.-én, Szövetségünk szervezésében Az ember alkotta anyag – a XXI. század anyaga címmel konferenciára került sor a Magyar Tudományos Akadémia székházában. A műanyagipar elméleti és gyakorlati előadói mellett jelenlétével és megnyitó előadásával megtisztelt bennünket, dr. Pálinkás József, az MTA elnöke is.

Már az előkészületek során éreztük, hogy felfokozott az érdeklődés, s ez meg is mutatkozott a résztvevők számában, ugyanis az Akadémia csodálatos Díszterme éppen, hogy elegendő lett, a maga 300 fős befogadó képességével.

Már az eddigi visszajelzések is igazolják, hogy elértük a célunkat; elkezdődött egy igazi párbeszéd a műanyagos szakma és a társadalom között. Sikerként könyvelhetjük el azt az előzetes döntésünket, hogy a diákokat és tanáraikat választottuk célközönségünknek.

Egyet ígérhetünk a jelenlétükkel bennünket megtisztelőknek, folytatjuk! Az még nem eldöntött tény, hogy hogyan, s milyen formában, de, hogy még sikeresebben, még eredményesebben tudjuk szolgálni a társadalom igényét, várjuk a tisztelt érdeklődők javaslatait, ötleteit, elgondolásait!Google+